Od ukupno 246 saobraćajnih nezgoda, pet sa poginulim licima

0

ZVORNIK – Na području koje pokriva Policijska uprava Zvornik u prvih šest mjeseci ove godine registrovano je 246 saobraćajnih nezgoda, što je za 0,41 odsto više nego u istom periodu prošle godine, rekao je danas inspektor Sektora policije zvorničke Policijske uprave Radenko Borić.


Borić je na konferenciji za novinare rekao da je pet saobraćajnih nesreća bilo sa poginulim licima, 22 sa teškim povredama i 52 saobraćajne nezgode sa lakšim povredama, dok je materijalna šteta pričinjena u 167 saobraćajnih nezgoda.

„U ovim saobraćajnim nezgodama ukupno je povrijeđeno 128 lica, od kojih pet poginulih, 27 teže i 96 lakše povrijeđenih lica“, rekao je Borić.

Ističući da je najveći uzrok saobraćajnih nezgoda brzina neprilagođena uslovima puta, Borić je rekao da je u posmatranom periodu kontrolisan 18.001 učesnik u saobraćaju, što je za 59 odsto više nego u prvih šest mjeseci prošle godine.

Prema njegovim riječima, ukupan broj evidentiranih prekršaja je 11.755 ili 38 odsto više nego u prvih šest mjeseci prošle godine.

„Iz saobraćaja su isključena 244 vozila, od kojih 156 zbog isteka registracije, 59 zbog tehničke neispravnosti i 19 vozila zbog ostalih nedostataka“, rekao je Borić i dodao da je iz saobraćaja isključeno 625 vozača, od kojih 524 zbog vožnje pod uticajem alkohola.

On je podsjetio da su u ovom periodu zbog narušavanja javnog reda i mira uhapšena 32 lica, dok je izrečeno 185 mjera upozorenja.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Mladen Savić rekao je da su u oblasti kriminaliteta u prvih šest mjeseci ove godine evidentirana 422 krivična djela, što je za 10 krivičnih djela ili 2,31 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

„Od ovih krivičnih djela, 377 je iz oblasti opšteg kriminaliteta, 37 iz oblasti privrednog kriminaliteta, devet iz oblasti zloupotrebe droga, 15 odsto zbog ugrožavanja bezbjednosti javnog saobraćaja i četiri ostala krivična djela“, rekao je Savić.

On je dodao da je zbog izvršenja ovih krivičnih djela nadležnim tužilaštvima podnesen 421 izvještaj protiv 397 lica.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Zvornik Aleksandar Vasiljević rekao je da je u posmatranom periodu stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva ova policijska uprava zadovoljavajuće, te da nije bilo značajnijih krivičnih djela koja bi izazvala uznemirenost građana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare