Od sutra dječiji biatlon kamp

0

Smučarski klub „Romanija“ sa Pala ugostiće sutra učesnike sedmodnevnog dječijeg biatlon kampa tokom kojeg će vrhunski stručnjaci djecu od devet do četrnaest godina upoznati o ovom sportu i animirati ih da mu se ozbiljnije posvete, saopšteno je iz ovog kluba.

Kamp, na kojem se očekuje učešće više od 50 djevojčica i dječaka, plod je međunarodne saradnje komisije za biatlon Ski saveza BiH i Hrvatskog biatlonskog saveza, koji ima pozitivna iskustva u organizaciji ovakvih događaja, te rezultate koji su se pokazali kao pun pogodak za razvoj i popularizaciju ovog sporta među djecom.

„Benefite koje nose kampovi ovog tipa prepoznali su i drugi savezi u regionu, a nama kao tehničkim organizatorima ovo znači i svojevrsno priznanje jer su se u savezima i rukovodili time da taj segment povjere klubu koji ima uslove da bude dobar domaćin i koji se već pokazao kao sportska družina koja drži visoke standarde u pogledu kvaliteta organizacije ozbiljnih sportskih manifestacija“, navodi se u saopštenju.

U radu sa djecom učestvovaće vrhunski treneri oba saveza, po unaprijed definisanom programu usklađenom sa svim savremenim standardima u ovom sportu, pa je ovo prilika da se za učešće prijavi što veći broj djece.

Stručnjaci će održati treninge u sportskoj dvorani na Palama i na Dvorištima na Jahorini.

Planirinao je da učesnici kampa nastupe i na ski-roler trci „Pale 2019“, te i kroz tu jedinstvenu manifestaciju na ovim prostorima upoznaju sve draži bavljenja nordijskim disciplinama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare