Od srijede zabrana rada ugostiteljskim objektima, trgovinama, salonima…

0

SOKOLAC – Na području opštine Sokolac od srijede, 18. marta, zabranjuje se rad ugostiteljskim objektima svih kategorija, trgovinama, svadbenim salonima, fitnes centirma i dječijim igraonicama u skladu sa uredbom Vlade Republike Srpske, navodi se u naredbi koju je potpisao načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, kao komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Ovom naredbom od 18. marta ograničen je rad od 7.00 do 18.00 časova u trgovačkim marketima, trgovinama prehrane /roba široke potrošnje i trgovinama stočne hrane, ugostiteljskim objektima /hotelima i restoranima sa prenoćištem koji vrše
djelatnosti smještaja gostiju/, benzinskim pumpama, bez ograničenja kad je u pitanju prodaja goriva i drugih naftnih derivata.

Obavezuju se pružaoci ovih usluga da obezbijede minimalno rastojanje od dva
metra između korisnika usluga.

Ovom naredbom, od 18. marta ograničava se rad od 7.00 do 22.00 časa trgovinskim objektima vrste dragstor i subjektima koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača.

Ovi subjekti su obavezni ograničiti broj ljudi koji istovremeno mogu biti prisutni u zatvorenom prodajnom prostoru, tako da se na ulazu reguliše broj osoba koje istovremeno mogu ulaziti, označiti i organizovati razmak između kupaca od najmaee jedan metar, omogućiti brz protok kupaca, pridržavajući se mjera dezinfekcije i povišene higijene.

U naredbi, koju je potpisao načelnik opštine Sokolac, opštinska uprava i opštinske službe će organizovati svoj rad sa minimalnim brojem potrebnih izvršilaca, a ostala lica uputiti na rad od kuće.

„Na ulazu u sve službene prostorije opštinske uprave koje pružaju usluge građanima treba ograničiti broj osoba koje istovremeno mogu da uđu uz održavanje propisanog rastojanja između građana“, navodi se u naredbi.

Minimalan proces rada biće organizovan i u svim ustanovama i preduzećima, osim Doma zdravlja.

Doma zdravlja Sokolac će od 18. marta reorganizvati svoj rad po usaglašenim preporukama i zaključcima sa resornim ministarstvom u Vladi Srpske.

Svi građani koji dolaze iz inostranstva na područje opštine Sokolac, kako se navodi u naredbi, dužni su se evidentirati u sokolačkom Domu zdravlja „Dr LJubomir Ćeranić“.

Poslodavcima se preporučuje da radnicima daju uputstva o radu od kuće, da omoguće
korištenje godišnjeg odmora radnicima, kao i korištenje odsustva u skladu sa zakonom i najnovijom uredbom Vlade Republike Srpske.

Odjeljenje za inspekcijske poslove Grada Istočno Sarajevo i Odsjek komunalne policije opštine Sokolac treba da u sprovođenju ove naredbe obezbijede poštovanje svih propisanih mjera.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare