Od ponedjeljka pokloni za najugroženije

0
Crveni krst RS
Ilustracija

Crveni krst Republike Srpske organizovaće od 7. do 13. oktobra tradicionalnu manifestaciju Nedjelja djeteta tokom koje će u Srpskoj biti distribuisano 18 peći na čvrsto gorivo i 34 paketa nove dječije garderobe za višečlane porodice u stanju socijalne potrebe.

Manifestacija pod sloganom „Moja sedmica, moja godina“ realizuje se u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, saopšreno je iz Crvenog krsta Srpske.

U saopštenju je navedeno da slogan šalje poruke da briga o najmlađima traje konstantno, ali da je Nedjelja djeteta prilika za promociju aktivnosti koje se odnose zaštitu dječijih prava – njihovo obrazovanje, vaspitanje, zdravlje i zaštitu djece bez roditeljskog staranja.

„Crveni krst Republike Srpske će kroz različite programske aktivnosti posebnu pažnju posvetiti omladini, ali i najmlađoj populaciji, a Nedjelja djeteta je posebna prilika za to“, navedeno je u saopštenju.

Tokom Nedjelje djeteta biće upriličene posjete raznim ustanovama, udruženjima, višečlanim socijalno ugroženim porodicama, posjete dječijim odjeljenjima gdje će biti uručeni simbolični pokloni.

U Nedjelji djeteta biće podijeljen propagandni materijal u svim školama i ustanovama koje rade sa djecom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare