Od ponedjeljka besplatan odvoz krupnog otpada

2

Preduzeće „Komunalno“ Pale u saradnji sa lokalnom zajednicom od ponedjeljka, 22. juna, uvodi novi režim odvoza kabastog otpada radi unapređenja komunalnih usluga i koji bi trebao da donese olakšice građanima, ali i eliminiše pojavu nekontrolisanog odlaganja krupnog otpada pored kontejnera, saopšteno je iz Opštinske uprave.

U saopštenju se navodi da se zabranjuje odlaganje kabastog otpada pored kontejnera na proizvoljan način, te da će se ubuduće, svakog ponedjeljka i petka od 8.00 do 12.00 časova, vršiti organizovani odvoz ove vrste otpada na gradsku deponiju, uz obavezu imaoca krupnog otpada da o takvoj potrebi pravovremeno obavijeste službu „Komunalno“.

„Imaoci kabastog otpada poput starog i ruiniranog namještaja, bijele tehnike, sanitarnih uređaja, kartonske i drvene ambalaže ili pak većih količina trave, piljevine i sličnog otpada dužni su da se navedenim danima do 8.00 časova jave u `Komunalno` pozivom na broj telefona 065-695-749 kako bi služba preduzeća preuzela otpad na prijavljenoj adresi i bez naknade“, navodi se u saopštenju.

Otpad koji nastaje u procesu redovnih aktivnosti u domaćinstvu poput trave, pepela i lišća mora biti upakovan ili uvezan u snopove, te kao takav, u propisanim danima i intervalu odložen pored kontejnera.

U saopštenju navode da kada je riječ o građevinskom šutu ili otpadnom materijalu nastalom u postupku industrijske i poljoprivredne proizvodnje i taj otpad će se odvoziti isključivo po pozivu i uz promotivne, znatno niže cijene od propisanih.

Opština Pale i preduzeće „Komunalno“ ovakvim načinom odvoza krupnog otpada maksimalno izlaze u susret potrebama građana, omogućavajući im da se potpuno besplatno riješe kabastog otpada, koji bi, prema važećim propisima u ovoj oblasti, bili dužni odvoziti na gradsku deponiju o sopstvenom trošku, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Siguran sam da svi građani Pala žele da im je čist grad, ali da li i jedan Paljanin ili Paljanka želi da se svo to smeće samo gomila u okolnim šumama i potocima? Kada ćemo imati reciklažu materijala i usluge kompostiranja? Nije samo do komunalnog naravno, ali nema se više izgovora, 2020a je godina već i sve napredne zemlje imaju to već decenijama.

Sta ce ti to, znas li ti koliko oko toga ima posla. Najlakse je niz medj’ surduknuti, zavrsis za par minuta, a nista se ne vidi jer je u rupi.