Od ponedjeljka 30 djece u vrtiću „Bubamara“

0

Dječiji centar „Bubamara“ na Palama počeće u ponedjeljak, 18. maja, sa radom i boraviće 30 djece, od ukupno 184 raspoređenih u sedam vaspitnih grupa, izjavila je Srni direktor ove preškolske ustanove Vanja Jugović.

Jugovićeva je dodala da će imati do 10 djece u grupi, da su to uglavnom djeca kojima oba roditelja rade ili koji nemaju načina da djecu nekom drugom ostave na čuvanje.

„Napravili smo anketu sa roditeljima da vidimo ko je najhitniji za prijem djece u vrtić. Pitali smo ko bi želio da pošalje djecu od ponedjeljka, 18. maja, a ko od 1. juna. Većina se odlučila za 1. jun. Bićemo u mogućnosti da ispoštujemo sve ono što je traženo od nadležnih jer je zdravlje djece na prvom mjestu“, istakla je Jugovićeva.

Prema njenim riječima, roditelji koji budu dovodili djete ne ulaz u vrtić moraju imati zaštitnu opremu, popunjavati obrazac kojim će obavijestiti da niko od njih nije bolovao virus koronu niti bio s nekim u kontaktu, a djeci će se mjeriti tjelesna temperatura beskontaknim toplomjerom.

Ona je napomenula da ustanova trenutno vrši pripreme kako bi mogla početi sa radom, a sve prema uputstvima za rad predškolskih ustanova koje je izdao Institut za javno zdavstvo Republike Srpske.

„Kompletno smo vrtić okrečili, igračke prečistili, dezinfikovali krevete, posteljinu oprali, dvorište uređujemo. Radnici komunalnog preduzeća Pale su nam pomogli da dio dvorišta koji je namijenjen za jasličku grupu popločamo gumenim zaštitnim pločama da bi mališani u svojim papučama mogli da izađu iz sobe u dvorište“, rekla je Jugovićeva.

Dezinfekcija prostorija vrtića „Bubamara“ izvršiće se još jednom prije početka sa radom.

Jugovićeva je istakla da će zbog novonastale situacije rijetko ko otići na more, pa su došli na ideju da naprave pješčanik u obliku broda koji će biti atrakcija ovo ljeto, te da su u tome uspjeli zahvaljujući Marku Gajoviću i Urošu Pavloviću koji su donirali sredstva.

Cijena mjesečnog boravka u vrtiću „Bubamara“ iznosi 150 KM, za drugo dijete 105 KM, dok je za treće besplatno.

„Sva djeca koja su bila u martu na boravku, a koja nisu dolazila od 18. marta, naredni kompletan mjesec kada budu dolazili neće plaćati punu cijenu nego sniženu u iznosu od 105 KM. Taj popust imaće od opštine Pale zbog situacije sa virusom korona“, istakla je Jugovićeva.

Zbog pojave virusa korone, redovan rad vrtića je prekinut, ali su vaspitači druženje sa mališanim nastavili putem „Fejsbuk“ stranice, gdje su pripremali različite vaspitno-obrazovne aktivnosti i igrice da bi što lakše prebrodili ovu situaciju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare