Од почетка године у саобраћајним несрећама погинула 42 лица

0

БАЊАЛУКА – У Републици Српској су од почетка године у саобраћајним несрећама погинула 42 лица, изјавио је данас главни инспектор у Јединици полиције за безбједност саобраћаја Дарко Тунић.

Тунић је у Бањалуци гд‌је је озваничен почетак превентивне кампање „Лако је брзину смањити“, чији је циљ повећање нивоа безбједности саобраћаја у Српској смањењем броја возача који возе непрописном брзином, рекао да се највећи број саобраћајних незгода дешава у љетном периоду.

Помоћник министра за друмски саобраћај у Министарству саобраћаја и веза Републике Српске Драган Станимировић указао је на то да је брзина један од основних фактора ризика у саобраћају.

„Превентивном кампањом жели се утицати на промјену свијести и ставова возача о томе колико је потребно поштовати ограничење брзине како не би угрозили свој и животе других учесника у саобраћају“, рекао је Станимировић новинарима у Бањалуци.

Представник Ауто-мото савеза Српске Јелица Лубура нагласила је да возачи који не поштују прописано ограничење брзине, не поштују ни друге саобраћајне прописе.

„Ауто-мото савез са ауто-мото друштвима широм Српске организоваће различите активности до 31. августа како би се утицало на циљну групу возача који не поштују саобраћајне прописе“, појаснила је Лубура.

Она је рекла да се најтеже саобраћајне несреће са погинулим лицима догађају када се вози неприлагођеном брзином.

Превентивну кампању „Лако је брзину смањити“ спроводе Министарство саобраћаја и веза Српске, Министарство унутрашњих послова, Агенција за саобраћај, Ауто-мото савез, као и јединице локалне самоуправе и друштвено одговорне компаније.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare