Od petka kamp socijalne rehabilitacije lica sa Daun sindromom

0

Na Jahorini će u petak, 24. septembra, početi sa radom kamp socijalne rehabilitacije lica sa Daun sindromom iz Banjaluke, Laktaša, Prijedora, Kotor Varoša, Bronzanog Majdana, Pala i Foče.
Kamp „Djeca sunca“ organizuje Daun sindrom centar Banjaluka.

Tokom kampa, koji će trajati do 30. septembra, lica sa Daun sindromom će učestvovati u programu osamostaljivanja i radnog osposobljavanja

Specijalni gost kampa biće ambasador „Djece sunca“ Vlado Đajić, a biće uključeni i studenti defektologije iz Foče i Banjaluke, najavljeno je iz Daun sindrom centra Banjaluka.

Ovaj centar je prije godinu dana otvorio ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, uručivši rješenje za rad prve ustanove koja sprovodi socijalnu rehabilitaciju lica sa invaliditetom.

„Od tada položaj lica sa Daun sindromom u društvu se poboljšava i ona su u znatno većoj mjeri vidljiva i društveno korisna“, ističe se u saopštenju.

Istaknuto je i da je zahvaljujući pomoći i podršci Centru ambasadora Vlade Đajića kvalitet života ovih lica i njihovih porodica u mnogo čemu poboljšan.

Kamp će biti održan u hotelu „Vučko“ pod pokroviteljstvom Olimpijskog centra „Jahorina“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments