Od 16. do 18. maja konferencija „Vodovodni i kanalizacioni sistemi“

0
Ilustracija

Na Jahorini će od 16. do 18. maja biti održana konferencija „Vodovodni i kanalizacioni sistemi“ u organizaciji Udruženja „Vodovodi Republike Srpske“ i Udruženje za tehnologiju vode i sanitarno inženjerstvo iz Beograda.

Svečano otvaranje konferencije predviđeno je za ponedjeljak, 16. maja u 9.30 časova u hotelu „Termag“, saopšteno je iz Udruženja „Vodovodi Republike Srpske“.

Prva tema skupa posvećena je reformi sektora javnih vodnih usluga, a u uvodnoj prezentaciji biće riječi o programu unapređenja vodnih usluga u Republici Srpskoj.

Na panelu će biti vođena diskusija o temi „Problemi u sektoru, iskustva iz regiona, ciljevi reforme, mogućnosti i rokovi za dostizanje“.

Druga tema posvećena je diskusiji o procesu istraživanja razvoja i poboljšanja poslovnog plana – pokazateljima uspješnosti vodovodnih preduzeća, dok je treća tema „Vodovodni i kanalizacioni sistemi“.

Drugi dan konferencije trebalo bi da započne analizom bezbjednosti i kvaliteta vode za piće, što predviđa raspravu o kvalitetu i kontroli vode za piće u vodovodnim sistemima i bezbjednom snabdijevanju vodom za piće.

U srijedu, 18. maja, učesnici konferencije trebalo bi da donesu zaključke sa skupa.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare