Od 13. do 16. decembra na stazama bilo oko 7.000 skijaša

1

Na Jahorini je od 13. do 16. decembra na novouređenim skijaškim stazama skijalo oko 7.000 skijaša, što je sedam puta više nego u istom periodu prošle godine.
Na Jahorinu je mnogobrojne ljubitelje skijanja, muzike, dobre zabave, ali i takmičenja bogatim programom privukao Jahorinski retro opening.

Iz Olimpijskog centra “Jahorina” saopšteno je da je ovaj rezultat duplo bolji od cijelog decembra prošle zimske sezone koja je bila rekordna po svim parametrima.

U saopštenju se navodi da su prihodi od prodaje ski-karata u odnosu na isti period prošle godine porasli za 140 odsto, što je već sada odličan pokazatelj da će nova zimska turistička sezona na Jahorini biti najbolja do sada.

Posjeti planine i prepunim smještajnim kapacitetima doprinijeli su i događaji koje je Olimpijski centar organizovao za sve posjetioce tokom manifestacije svečanog otvaranja nove turističke sezone.

U saopštenju je navedeno da su bile organizovane mini olimpijade gdje su se u četiri discipline takmičile grupe iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, ali i Kine, do svečanog otvaranja noćne staze uz spust sa bakljama.

Tokom ove manifestacije Olimpijski centar je predstavio i časopis “Helo trevel Jahorina”, koji je osmi časopis ove edicije, a prema ocjenama mnogih, i najuspješniji do sada.

“Najveće interesovanje ljubitelja planine bilo je za koncert `Crvene jabuke`. U hotelu `Bistrica`više stotina posjetilaca iz svih država bivše Jugoslavije uživalo je uz nove i stare hitove kultnog sastava iz Sarajeva”, ističe se u saopštenju.

Iz Olimpijskog centra “Jahorina” za naredni period najavljuju odlične uslove za skijanje, najbolje pripremljene skijaške staze u regionu i bogat zabavni program, između ostalog, i koncert Lepe Brene 29. decembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka čast direktoru i OC. Stvari zaista vidno idu na bolje. Ali bih volio znati šta će biti od skijanja za djecu iz opština Istočnog Sarajeva. Koliko znam OC to ni najamnaje ne dovodi u pitanje i ove godine, ali ne vidim ili barem ne znam da li opština i škole čine bilo šta da se to realizuje. Da li Palelive može malo da provjeri da li se i šta na tom pitanju radi. Još su nepune dvije sedmice do raspusta. Trebalo bi da je organizacija oko toga već gotova. Vjerujem da ima još zainteresovanih roditelja, za ovu temu.