Očuvanje Srpske je glavni politički zadatak

0

ZVORNIK – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras u Zvorniku da je jedan od glavnih političkih zadataka očuvanje Republike Srpske.

„Zajedno smo na istom zadatku da očuvamo ono što je vrijedno, da uvijek odajemo priznanje i poštovanje svima onima koji su nam donijeli Republiku Srpsku i da znamo da je moramo čuvati, čime god u životu da se bavimo“, rekla je Cvijanovićeva na obilježavanju krsne slave opštine Zvornik Svete Petke Trnove.

Zadatak danas i ubuduće je ojačati nacionalno biće, naglasila je Cvijanovićeva.

„Ponosna sam na ovaj grad, jer on nosi dosta kapaciteta, ljudskosti, patriotizma, dosta svijesti o nama, dosta znanja o procesima u kojima se nalazimo i o onome šta treba da radimo“, rekla je Cvijanovićeva, dodavši da je takva cijela Republika Srpska, uvijek lijepa i svakim danom sve naprednija.

Ističući da je mnoge stvari od kada je premijer Republike Srpske vezala za Zvornik, ona je podsjetila da su prvi privredni koraci koje je preduzimala bili vezani za Porodilište u Zvorniku.

„Mnogo sam ponosna da u Zvorniku imamo moderno Porodilište, koje je četvrto po broju rođenih beba u Republici Srpskoj“, rekla je premijer Srpske i istakla da su, ma kakve velike stvari radili u životima, najvažniji novi članovi Republike Srpske.

Cvijanovićeva je rekla da je veoma zadovoljna kada se obilježavaju važni dani i datumi i kada ljudi pokazuju da znaju da njeguju tradiciju i običaje.

„Zadovoljstvo mi je što sam u vašem gradu i od srca vam čestitam veliki dan, vašu krsnu slavu, a svaka slavlja širom Republike Srpske u svakoj od naših opština istovremeno je slavlje Republike Srpske“, istakla je Cvijanovićeva.

Obilježavanju slave Svete Petke Trnove prisustvovao je njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom, načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH, privrednici, javni radnici i građani Zvornika.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.zvornikdanas.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments