Očekuju podršku Američke ambasade za žene na selu

0

FOČA – Američki ambasador u BiH Morin Kormak pozitivno je ocijenila ideju fočanskih poljoprivrednika da se, kroz poljoprivrednu djelatnost, pruži podrška ženama na selu iz socijalno ugroženih porodica, rekao je Srni poljoprivrednik iz Foče Milan Gagović, koji je u Goraždu prisustvovao sastanku predstavnika udruženja građana i javnih ustanova sa Kormakovom.
Gagović je naveo da bi cilj ovog projekta bila nabavka poljoprivredne mašine i nekoliko plastenika, te uključivanje što više žena u poljoprivredne aktivnosti.

„Naišli smo na razumijevanje i za ideju da se u Ustikolini, u saradnji sa Crvenim krstom iz Foče, formira mini javna kuhinja za socijalno ugrožene. Ambasador je podržala ove ideje i uputila nas da ih kandidujemo američkoj Ambasadi u Sarajevu“, rekao je Gagović, koji je i predsjednik Crkvenog odbora u Ustikolini.

On je dodao da je Kormakova pohvalila multietničku akciju Crkvene opštine jabučke iz Ustikoline, kojom se prikuplja humanitarna pomoć za socijalno ugrožene iz Ustikoline i Foče.

U okviru posjete Podrinju, Kormakova je razgovarala danas u Goraždu sa predstavnicima partnerskih udruženja građana i javnih ustanova sa kojima je ova ambasada u proteklom periodu realizovala više projekata iz oblasti poljoprivrede i socijalne zaštite, a Gagović je pozvan na sastanak kao dugogodišnji učesnik projekta podrške za poljoprivredne proizvođače „Ruka ruci“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare