Očekuje se stagnacija vodostaja Drine

0

ZVORNIK – Drina se danas izlila na poljoprivrednom zemljištu u Šepku i Tršiću, te na zvorničkoj gradskoj plaži, gdje je poplavila igralište, teretanu za vježbanje na otvorenom i ljetni kafe-objekat, ali se večeras očekuje stagnacija vodostaja, rečeno je Srni u Službi civilne zaštite grada Zvornika.

Predstavnik Službe civilne zaštite Dejan Galić rekao je da stambeni objekti nizvodno od grada nisu ugroženi i da se u večernjim časovima očekuje stagnacija vodostaja Drine.

On je naveo da protok Drine na Hidroelektrani „Mali Zvornik“ trenutno iznosi 1.625 kubnih metara u sekundi, dok je dotok iz Hidroelektarane „Višegrad“ oko 1.600 kubnih metara.

Galić je podsjetio da je danas protok Drine na Hidroelektrani „Mali Zvrnik“ iznosio oko 1.800 metara kubnih u sekundi, nakon što je bio povećan protok na Hidroelektrani „Bajina Bašta“.

„Služba civilne zaštite je u pripravnosti i u kontaktu sa privrednim subjektima i stanovništvom u potencijalno ugroženom području uz rijeku Drinu s ciljem preduzmanja mjera u zaštiti materijalnih dobara“, ponovio je Galić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare