Očekivanja turista biće ispunjena

0

Jahorina je spremna da ispuni očekivanja turista u predstojećoj zimskoj turističkoj sezoni kada je riječ o bezbjednosti i pružanju kvalitetne usluge na svim nivoima.

Ovo je zaključeno na današnjem sastanku predstavnika Olimpijskog centra „Jahorina“, hotelijera, vikend-kuća, Turističke organizacije Istočno Sarajevo, Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, opština Pale i Trnovo, grada Istočno Sarajevo, Doma zdravlja Pale i javnih ustanova „Vodovod“ i „Komunalno“ sa Pala.

Iz Olimpijskog centra „Jahorina“ saopšteno je da su iz CJB poručili da će biti pojačane mjere kontrole bezbjednosti i saobraćaja na Jahorini.

Predstavnici grada Istočno Sarajevo rekli su da je donesena odluka kojom je strogo zabranjeno kretanje motornih sanki po skijaškim stazama i u područjima u kojima to nije predviđeno.

Istaknuto je da je postavljena vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija i upućen apel posjetiocima Jahorine da je poštuju i da je se pridržavaju.

Načelnici opština Pale Boško Jugović i Trnovo Goran Vujičić naveli su da će u okviru planiranih i usvojenih budžeta ove dvije opštine biti izdvojena sredstva za čišćenje puteva od snijega.

Ove zimske sezone turisti mogu očekivati uređene parking-prostore, a komunalna policija će i ove godine biti nadležna za uklanjanje štandova koji se bave nelegalnom prodajom pića i hrane na stazama, te drugih nelegalno postavljenih objekata.

U narednom periodu će za sve posjetioce olimpijske planine na raspolaganju biti i autobuske linije Pale-Jahorina i Istočno Sarajevo-Jahorina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare