OC „Jahorina“ na sajmu u Beogradu pokazaće da je vraćen olimpijski sjaj

0

Na ovogodišnjem 32. „Ekspozim“ sajmu u Beogradu, koji počinje danas i trajaće do 10. decembra, ljubiteljima skijanja će svoju ponudu predstaviti i Olimpijski centar „Jahorina“.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić rekao je da je predstavljanje na sajmu u Beogradu važno, jer je Jahorina destinacija koja najviše pruža kada je riječ o skijanju i najpristupačnija je destinacija skijašima iz Srbije i regiona.

„Došli smo da predstavimo naše novine kojih će biti mnogo ove sezone. Uredili smo postojeće i izgradili novih šest kilometara staza. Radili smo po FIS standardima. One koje su bile teže kategorisane i bile crne ili crvene kategorije, sada su plave“, rekao je LJevnaić.

On je dodao da skijaši najviše vole plave, široke staze, što sada postoji i na Jahorini, kao i da su za ovu sezonu izgrađeni i novi vezni putevi, te sistem vjetroustava na vrhu planine sa ciljem zadržavanja snijega.

„Izgradili smo najveću akumulaciju od preko 90.000 metara kubnih za sistem vještačkog osnježavanja, započeli smo polaganje cijevi i izgradnju sistema za osnježavanje, izgradili dva nova dječija ski-vrtića, kojih ranije nije bilo na Jahorini, kako bi mališani mogli da dođu i načine prve korake na planini“, naveo je LJevnaić.

On je istakao da je potrebno prezentovati i pokazati skijašima novine kojih će biti na Jahorini u ovoj sezoni, te pokazati da ova planina ponovo ima olimpijski sjaj.

LJevnaić je naveo da se ove godine prvi put prodaju ski-pasovi na Sajmu u Srbiji, a da je, s druge strane, i na Jahorini povećan broj prodajnih mesta.

On je naveo da će tokom „Ekspozim“ sajma biti omogućen popust od 10 odsto na sve kategorije ski-pasa.

Prema riječima LJevnaića, osim infrastrukture, ove godine posebna pažnja je posvećena i organizaciji događaja na planini, te je na otvaranju skijaške sezone 14. decembra predviđen koncert DŽenana Lončarevića ispred hotela „Bistrica“, za koji je ulaz besplatan.

Nakon toga će uslijediti zabave u hotelima, a 16. decembra, koncert će održati i Miroslav Ilić, dok će u novogodišnjoj noći sve posjetioce Jahorine zabavljati Željko Joksimović.

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić istakao je da sa ponosom ove godine na Sajmu predstavljaju bogat kulturno-umjetnički, odnosno zabavni program na Jahorini, krećući od ski-openinga.

„Na proljeće je planiran i festival `Egzit`, koji će biti posjećen, što će sigurno odjeknuti u regionu. To ćemo iskoristiti kao marketinšku šansu za Jahorinu, da je promovišemo na najbolji način“, izjavio je Tošić.

On je naveo da postoji i kruta veza između Ravne planine i Jahorine, gdje se radovi privode kraju i narednih dana se očekuje otvaranje prve gondole na Balkanu, koja će sljedeće godine biti spojena sa Jahorinom.

„Jahorina i Ravna planina će biti spojene ski-stazom dužine 15 kilometara. Pokušaćemo sve da prezentujemo, jer imamo šta da ponudimo. Sigurno će biti interesantno. Prema raspoloživim podacima, Jahorina je već hit u turističkim agencijama i gotovo da su svi aranžmani rasprodati“, naveo je Tošić.

U okviru predstavljanja Olimpijskog centra „Jahorina“ na „Ekspozim“ sajmu, večeras će biti održano i „Veče Jahorine u Beogradu“, na kome će biti predstavljeni svi planovi Olimpijskog centra za predstojeću sezonu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare