Obuka žena za izradu rukotvorina

0

MILIĆI – Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa opštinama Milići i Srebrenica organizovaće obuku 20 žena za izradu rukotvorina od vune i drugih prirodnih materijala. Stručni saradnik za projekte u opštini Milići Marko Savić rekao je Srni da je cilj obuke da kandidatkinje koje uspješno ovladaju potrebnim vještinama i iskažu interes za saradnju postanu saradnici preduzeća koja će obezbijediti tržište, odnosno prodaju rukotvorina.

„Rukotvorine će biti rađene za poznatog kupca u Holandiji. U skladu sa stečenom praksom i kvalitetom izrade predviđena je i odgovarajuća materijalna satisfakcija“, rekao je Savić.

On je dodao da će obuka trajati pet dana, a da će UNDP snositi troškove obuke, nabavke materijala i alata za izradu rukotvorina.

Poziv zainteresovanim kandidatkinjama otvoren je do 19. marta.

Savić je dodao da je UNDP objavio i javni poziv za odabir korisnika u opštini Milići, koji su spremni da se uključe u posao otkupa vune.

On je dodao da će UNDP organizovati obuku za ovladavanje vještinom mašinskog šišanja ovaca, obezbijediti mašine i ostalu odgovarajuću opremu, kao i prodaju vune, te dodao da podnosilac prijave, osim opštih kriterijuma o statusu poljoprivrednog domaćinstva, treba da ima i iskustva u bavljenju ovčarstvom.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare