Obuka za članove savjeta mjesnih zajednica

0

MILIĆI – Uručivanjem sertifikata u Milićima je danas završena realizacija projekta „Za aktivne zajednice“, tokom kojeg su aktivisti iz milićkih mjesnih zajednica Derventa i Rovaši učili o pisanju projektnih prijedloga, radu sa volonterima, te liderstvu i menadžmentu u radu mjesnih odbora.
Tokom obuke predstavnici savjeta mjesnih zajednica pripremili su projektne prijedloge koji su, prema njihovom mišljenju, važni za sredine iz kojih dolaze.

Članovi Savjeta Mjesne zajednice Rovaši uradili su projektni prijedlog za društveni dom u toj zajednici, dok su članovi Mjesne zajednice Derventa uradili projektni prijedlog za izgradnju nadstrešnica na autobuskim stajalištima.

„Obuka je imala za cilj razvijanje mogućnosti i znanja članova savjeta mjesnih zajednica. Bilo je uključeno po pet predstavika iz ove dvije mjesne zajednice. Iznenađujuće je bilo to da su aktivisti pokazali interes i volju, ne samo da učestvuju, nego i da doprinesu radu seminara, iako nisu imali finansijsku motivaciju za to“, rekla je Srni saradnik sarajevske Fondacije „Mozaik“ Valentina Gagić.

Projekat, koji se realizovao u četiri opštine BiH, podržali su Fondacija „Mozaik“ i kanadski Fond za lokalne zajednice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare