Obuka o izradi projekata

0

MILIĆI – U Milićima je danas završena dvodnevna obuka za predstavnike nevladinih organizacija u ovoj opštini o pripremi i kandidovanju projektnih prijedloga, koju su organizovali Misija OEBS-a i opština.
Cilj obuke bio je da se predstavnici ovih organizacija osposobe za uspješno planiranje prijedloga projekata i projektne dokumentacije, rekao je Srni predstavnik Kancelarije OEBS-a u Srebrenici Darko Dragutinović.

„Razlog i povod za obuku je prošlogodišnja aktivnost koju smo realizovali zajedno sa opštinom Milići, a to je usvajanje kriterijuma za finansiranje nevladinih organizacija putem javnog poziva“, naveo je Dragutinović.

Službenik za projekte u opštini Milići Marko Savić izjavio je Srni da je u partnerstvu sa OEBS-om ranije urađen pravilnik o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama.

„Uradili smo zajedno pravilnik i prvi naredni korak je obuka predstavnika tih organizacija za izradu projektnih prijedloga koju smo, evo, i realizovali. Javni poziv će biti objavljen ubrzo nakon završetka obuke i nakon toga pozvaćemo nevladine organizacije da, koristeći znanje koje su stekle, kandiduju svoje prijedloge opštini“, rekao je Savić.

Obuci u Milićima prisustvovali su predstavnici lokalnih udruženja građana, organizacije penzionera, porodica sa četvoro i više djece, te drugih organizacija čije aktivnosti u velikoj mjeri zavise od podrške lokalnih vlasti i donatora.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare