Obnovljena ambulanta u Mokrom

0

Završena je rekonstrukcija ambulante u Mokrom kod Pala za koju je ukupna sredstva od 25.000 KM doniralo Udruženje Srba Sarajevsko-romanijske regije iz Toronta.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je Udruženju iz Toronta što su uložili sredstva u obnavu ambulante u Mokrom i dodao da će lokalna uprava nastojati da uredi prilazni put do ambulante i nabavi sanitetsko vozilo za njene potrebe.

„Riječ je o mjesnoj zejednici sa velikim brojem stanovnika. Tom objektu je bila potreba sanacija zbog energetske efikasnosti i sada će trošiti manje struje i Domu zdravlja smanjiti direktne troškove“, naveo je Jugović.

Direktor Doma zdravlja Pale Ivan Šarac zahvalio je Udruženju iz Toronta, ističući da ovo nije prva donacija koju su učinili za Dom zdravlja, s obzirom na to da su prije nekoliko godina donirali ultrazvučni aparat

„To su ljudi širokog srca“, istakao je Šarac.

Vođa tima porodične medicine u ovoj ambulanti Aleksandra Poljaković rekla je da je rekonstrukcija ambulante, koja pruža usluge za 2.137 pacijenata, obuhvatila spoljašnju fasadu, farbanje stolarije i obnovu zidova.

„Dobili smo i novi namještaj i medicinsku opremu“, rekla je Poljakovićeva novinarima i dodala da su sada mnogo bolji uslovi za rad, kao i boravak u ambulanti u kojoj ordinira najveći tim porodične medicine paljanskog Doma zdravlja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare