Obnoviti ili oduzeti objekat

0

MILIĆI – Opštinske vlasti u Milićima uputiće dopis lozničkom preduzeću “Jadar”, koje je vlasnik milićke robne kuće, da što prije počne obnovu ovog objekta ili će pokrenuti postupak za oduzimanja prava raspolaganja imovinom, izjavio je Srni načelnik Milića Živojin Jurošević.


Jurošević je pojasnio da ovaj, nekada lijep i funkcionalan objekat u centru grada, sada predstavlja ruglo Milića i potencijalnu prijetnju bezbjednosti građana.

“Razmišljamo da naše inspektorske službe pošalju oštro upozorenje rukovodstvu lozničkog preduzeća. Vrata na objektu su provaljena, stakla porazbijana, tamo ulazi ko kad hoće i radi šta hoće. Mi ćemo rukovodstvo `Jadra` upozoriti da mora pokrenuti određene aktivnosti ili ćemo, shodno zakonu, preduzeti odgovarajuće mjere”, rekao je Jurošević.

Robna kuća, kojom je do rata gazdovalo lozničko Preduzeće “Drina-Jadar”, zapošljavala je dvadesetak radnika, pretežno lokalne radne snage.

Zbog problema u matičnoj firmi zatvorena je 1998. godine, a prije dvije godine, nakon privatizacije i diobe lozničkog preduzeća, objekat je pripao novoformiranoj firmi “Jadar”.

Od tada opštinske vlasti u Milićima nastoje da nove vlasnike “odobrovolje” da zgradu robne kuće makar obnove, ako ne i da je ponovo stave u funkciju.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments