Objavljeni konkursi za nagrade „Zlatna sova“ i „Sovica“

1

ISTOČNO SARAJEVO – Zavod za udžbenike i nastavna sredstva u Istočnom Novom Sarajevu, kao najveća izdavačka kuća u Republici Srpskoj, raspisao je konkurse za najbolji neobjavljeni roman i nagradu „Zlatna sova“ i za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu i nagradu „Sovica“.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva pozvao je autore koji stvaraju na srpskom jeziku da učestvuju na konkursima za „Zlatnu sovu“ i „Sovicu“.

Pravo učešća na oba konkursa imaju autori koji pišu na srpskom jeziku i koji blagovremeno dostave svoj rukopis pod uslovom da ranije nije objavljivan kako na srpskom tako i na drugom jeziku, saopšteno je iz Zavoda.

Pravo učešća na konkursu nemaju dosadašnji dobitnici nagrada „Zlatna sova“ i „Sovica“.

Književna nagrada „Zlatna sova“ Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva podrazumijeva dobijanje plakete /povelje/ za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana.

Druga nagrada podrazumijeva objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000 KM i 20 primjeraka romana.

Treća nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000 KM i 20 primjeraka romana.

Posljednji dan za dostavljanje rukopisa je 1. mart 2022. godine, a rok za proglašenje najboljeg neobjavljenog romana 31. maj.

Književnu nagradu „Sovica“ čine plaketa za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, autorska naknada od 1.000 KM i 20 primjeraka knjige.

Pravo učešća na konkursu za izbor najbolje neobjavljene knjige za djecu nemaju dosadašnji dobitnici nagrade „Sovica“.

Posljednji dan za dostavu rukopisa je 1. mart 2022. godine, a rok za proglašenje dobitnika nagrade 13. maj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Način slanja rukopisa?