Objavljena publikacija “Spomen-soba Milići”

0

MILIĆI – Beogradski Institut za istraživanje srpskih stradanja u 20. vijeku objavio je publikaciju pod nazivom “Spomen-soba Milići”, kojom je, riječima i fotografijom, ilustrovan sadržaj ovog memorijalnog prostora, posvećenog srpskim žrtvama stradalim tokom proteklog rata.
Publikaciju je priredio beogradski književnik i savjetnik za izdavačku djelatnost u Institutu Milenko Avramović, a štampana je u 1.000 primjeraka.

Avramović je rekao Srni da je Institut pokrenuao akciju izrade kataloga spomen-soba u Republici Srpskoj.

On je naveo da je cilj da se svjedočanstva o njima u štampanoj i elektronskoj formi sačuvaju za buduće naraštaje.

“Zaključili smo da bi bilo dobro da se takva publikacija može dobiti u spomen-sobi, da je imaju i porodice žrtava, ali i da može da javno svjedoči ovdje i u svijetu o stradanju srpskog naroda. Spomen-soba u Milićima jedna je od najljepših, od onih koje sam imao priliku da vidim u Republici Srpskoj”, naglasio je Avramović.

On je napomenuo da je publikacija “Spomen-soba Milići” predstavljena i na proteklom Beogradskom sajmu knjige.

“Oko 200 primjeraka podijelili smo posjetiocima štanda Republike Srpske, a oko 100 primjeraka stavljeno je na raspolaganje ambasadama, stranim predstavništvima i drugim institucijama koje se bave ovom problematikom”, objasnio je Avramović.

On je dodao da je štampanje cjelokupnog tiraža publikacije finansirao milićki privrednik Rajko Dukić, te da će promocija u Milićima biti održana sutra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments