Objavljena knjiga Nevenke Pjevač „Priče iz nebeske skrivnice“

0

VIŠEGRAD – „Priče iz nebeske skrivnice“, nova knjiga Nevenke Pjevač, objavljena je u izdanju Izdavačke kuće „Dabar“ i Srpskog sokolskog društva „Soko“ iz Dobruna.


Protojerej-stavrofor Dragomir Sando u recenziji je naveo da zbirku 26 kratkih i zanimljivih priča odlikuje različitost, ali i istovremeno srodnost – imaju drugačije naslove, ali su tematski usaglašene i kao da se podrazumijevaju.

Profesor Vlada Đurković iz Sombora ocijenio je da su priče Nevenke Pjevač originalno književno stvaralaštvo koje je iznjedrilo jedno vrijeme.

„Pisanje Nevenke Pjevač je kulturni izazov za svakog čitaoca i istoriografsko vrelo koje poznate stvari otkriva na nov način“, naveo je Đurković u recenziji.

Autorka podsjeća da je građu za životne i poučne priče prikupljala u raznim situacijama.

„LJudi bi mi se prosto poveravali. Nosila sam taj težak Krst, često i plakala. I kada nisam mogla u srce da primim takve teške životne situacije, ja bih ih zapisivala, pa su tako nastale i neke od ovih priča“, kaže Nevenka Pjevač.

Nevenka Pjevač je doktor geografskih i magistar bogoslovskih nauka, kao i vjeroučitelj u Osnovnoj školi „Jovan Sterija Popović“ na Novom Beogradu i pri Hramu Svetog Velikomučenika Georgija.

Ona je, osim dvije knjige, do sada objavila i jedan udžbenik i brojne stručne radove, te šest knjiga iz oblasti teologije i tri dječije knjige.

Nevenka Pjevač urednik je dječijeg časopisa „Blagodarnik“ i član redakcijskog savjeta dječijeg lista „Svetosavsko zvonce“, a vodi Dječiji crkveni hor „Đurđevak“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare