Objavljen pjesnički konkurs „Pjesme Andrićgradu“

0

VIŠEGRAD – Poetski Klub „Znakovi“ iz Višegrada objavio je konkurs za pjesmu posvećenu Andrićgradu – Višegradu, vizijama, porukama i utiscima pod nazivom „Pjesme Andrićgradu“.
Svaki autor može poslati po dvije pjesme do 31. marta 2017. godine i mejl adresu drinskikonkurs@gmail.com sa šifrom umjesto imena autora, a na i mejl adresu igorbitnik@gmail.com razrešenje šifre sa adresom i kratkom biografijom autora, ne više od 10 kucanih redova, pisane u fontu „Times new roman“ 12, brojem telefona i svojom i mejl adresom.

Pjesme, adresa i biografija moraju biti u prilogu kao posebni dokumenti.

Pjesme, koje nisu nagrađivane, na konkurs mogu slati svi autori koji pišu na srpskom, hrvatskom ili bošnjačkom jeziku, kao i oni koji pošalju prevod pjesme na srpski jezik. Jedna pjesma može imati najviše 32 stiha.

Pismo može biti ćirilica ili latinica, ali će u publikacijama radovi biti objavljeni na ćiriličnom pismu.

Za tri najbolje pjesme predviđene su nagrade. Nagrađeni autori dobijaju spomen povelju i nagrade pokrovitelja, a prvonagrađeni i grafiku „Andrićev šešir“.

Žiri će dodatno odabrati još pet pjesama, čijim autorima će dodijeliti pohvale.

Nagrađene pjesme biće objavljene u Zborniku „Pjesme Andrićgradu“ uz još 70 pjesama koje odabere stručni Žiri.

Rezultati konkursa biće objavljeni do 20. maja. Uručenje pjesničkih nagrada planirano je na književnoj manifestaciji u okviru junskih svečanosti u Andrićgradu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare