Objavljen dio programa Gospojinskih svečanosti

0

Opština Pale 28. avgusta proslavlja Dan opštine i krsnu slavu Veliku Gospojinu. Na ovaj dan služenjem svete liturgije u hramu Uspenja presvete Bogorodice, litijom i defileom kroz grad, slavskim obredom, te odavanjem počasti stradalim u posljednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu, Pale proslavljaju svoju krsnu slavu.

Povodom krsne slave se organuzuju i brojne kulturne i sportske manifestacije pod nazivom Gospojinske svečanosti.

28. avgusta se sprema i otvaranje Sportsko-poslovnog centra “Peki”, čije otvaranje sa nestrpljenjem čekaju stotine paljanskih sportista.

O programu proslave Dana opštine i Krsne slave govorio je predsjednik Skupštine opštine Pale Miroslav Brčkalo.

– Gospodine Brčkalo u kojoj fazi je izgradnja sportske dvorane?

“Na zadovoljstvo svih građana opštine Pale objekat sportske dvorane je u funkciji, ostalo je još samo asfaltiranje prilaznih puteva. Urađena je javna rasvjeta, završen most i nakon asfaltiranja mi ćemo kompletirati sve radove i za krsnu slavu opštine svečano otvoriti objekat”, izjavio je Brčkalo.

– Da li možete najaviti svečanosti povodom Dana opštine i svečanosti povodom otvaranja Sportsko-poslovnog centra Peki?

“Pripremamo program Gospojinskih svečanosti, a ono što sa sigurnošću mogu reći je da će on trajati sedam dana. Program će početi 23. avgusta tradicionalnim Piksi kupom “Jahorina 2012” sa rekordnim brojem ekipa, nakon toga imaćemo nastup kulturno-umjetničkih društava i izložbu Likovne kolonije Pale.

27. avgust je predviđen za svečanu sjednicu Skupštine opštine Pale, gdje će biti uručena priznanja zaslužnim građanima opštine Pale, nakon toga je planirano osvećenje sportskog objekta i svečano otvaranje dvorane. U sportskoj dvorani će biti održan defile sportskih klubova, a u večernjim časovima koncert Goce Tržan.

Na Veliku Gospojinu 28. avgusta u 09.00 h je planirana liturgija, svečana litija i polaganje vijenaca. U 18.00 h je planiran 4. međunarodni odbojkaški turnir, a ekipe učesnice su Crvena Zvezda Beograd, URA Arbesbach Austrija, Kakanj i Student Pale, gdje očekujemo veliko prisustvo gledalaca.

Za 29. avgust smo planirali prijateljski susret Reprezentacija Srbije i Bosne i Hercegovine u malom fudbalu (futsal). Trenutno smo u kontaktu sa Fudbalskim savezom Srbije i BiH i radimo na usklađivanju termina. Do kraja sedmice ćemo imati potvrdu da li će 29. avgusta biti odigrana utakmica.

Za kraj Gospojinskih svečanosti planirana je Međunarodna brdska trka Jahorina 2012, a za septembar pripremamo jedno iznenađenje za ljubitelje košarke“, ostavio nas je u iščekivanju predsjednik Skupštine opštine Pale Miroslav Brčkalo.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments