Obilježeno 28 godina rada Ekonomskog fakulteta u Srpskoj

0

Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježio je danas 69 godina postojanja i 28 godina rada u Republici Srpskoj promocijom 61 diplomiranog ekonomiste i pet magistara, mastera ekonomije.

Dekan Ekonomskog fakulteta Radomir Božić naveo je da je u protekloj akademskoj godini diplomu steklo pet magistara, mastera ekonomije, 49 diplomiranih ekonomista i 12 diplomiranih ekonomista za turizam i hotelijerstvo.

„Ovo je veliki dan za Fakultet, a ove godine obilježavamo 69 godina, jer baštinimo tradiciju Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, najstarijeg fakulteta u BiH i 28 godina na Palama“, istakao je Božić i izrazio nadu da su diplomcima obezbijedili da steknu kvalitetna konkurentna znanja i vještine, te da će na osnovu toga uspjeti da grade svoje poslovne karijere.

On je napomenuo da u ovoj obrazovnoj ustanovi posljednjih godina intenzivno rade na tome da preko poslovnih partnera u javnom, privatnom i finansijskom sektoru pomognu zapošljavanju svojih studenata i da imaju dosta dobre rezultate na tom planu.

„Nastojimo da povjerenje i podršku koju nam pružaju Narodna skupština kao osnivač i Vlada Republike Srpske opravdamo na način da damo kvalitetno obrazovanje našim studentima, ali isto tako da naši nastavnici i saradnici radeći svoj posao daju odgovarajući doprinos razvoju lokalne zajednice i društva u cjelini“, naglasio je Božić.

On je naveo da pokušavaju da budu na usluzi i da dogovore aranžmane sa institucijama i privatnim sektorom koji će biti obostrano korisni i na komercijalnoj osnovi, te da i na taj način obezbijede dodatne prihode za Fakultet, koje koriste za razvoj sopstvenog kadra.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić istakao je da je Ekonomski fakultet na Palama pokazao da je istinski rasadnik znanja i da znanje koje su ljudi sticali na njemu upotrebljavaju već duži period u razvoju javnog sektora i privrede.

On smatra da je ovo ustanova koja je na pravi način pokazala kako se razvija, a uvijek je u fokusu bilo znanje profesora, koje su na kvalitetan način prenosili studentima.

„Da nije bilo te mudre odluke 1992. godine da se formira Univerzitet u Istočnom Sarajevu, sigurno danas ovo društvo ne bi bilo na ovom stepenu razvijenosti“, istakao je Ćosić.

Diplomirani ekonomista Nina Brčkalo rekla je da je fakultet završila prosjekom 9,9 i da je upisala master studije u Beogradu.

Ona svim mladima preporučuje da upišu Ekonomski fakultet na Palama zato što je uvijek perspektivan i što se na Fakultetu trude da modernizuju programe i nastavu, odnosno teže da budu sve bolji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare