Obilježeno 28 godina od ubistva Srba u Jelašcima

0

VIŠEGRAD – U selu Jelašci kod Višegrada danas je služen pomen za 10 civila i jednog vojnika koji su pripadnici takozvane Armije BiH uoči Ilindana 1992. ubili na kućnom pragu, a među kojima je bilo i dvoje djece.

Mještanin sela Jelašci Milan Savić rekao je novinarima da je prije 28 godina u ovom mjestu izgubio tri člana porodice, oca, majku i strica.

„Ono što mene kao čovjeka boli je to što se nikad nije otkrilo ko je odgovoran za ovaj zločin“, dodao je Savić.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Višegrad Aleksandar Savić nada se da će oni koji su počinili ovaj zločin stati pred lice pravde.

Savić je zahvalio opštini i preduzeću „Hidroelektrane na Drini“ za pomoć u realizaciji podizanja spomen-obilježja u ovom selu.

Zamjenik načelnika opštine Višegrad Mladenko Tasić istakao je dobru saradnju sa Boračkom organizacijom i da dodao da ovakvi događaji ne smiju biti zaboravljeni.

Muslimanske snage su prije 28 godina upale u selo Jelašci, kod Višegrada, i na zvjerski način ubile srpske civile.

Na kućnom pragu tada su ubijeni Trivun Jeličić, njegova žena Mira, snaha i njena djeca – osmogodišnji Vidoje i desetogodišnja Dragana.

Od muslimanskog metka stradali su Slavka i Dragan Šušnjar, koji su ubijeni u dvorištu kuće i na seoskom putu.

U kući, dok su pripremali kafu, ubijeni su Mile Savić, njegova supruga Petka i brat Radomir, koji je tada došao iz Obrenovca da pomogne bratu u kupljenju sijena.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare