Obilježeno 26 godina od stradanja srpskih civila

0
Obilježeno 26 godina od stradanja srpskih civila

ZVORNIK – Parastosom, polaganjem vijenaca i prisluživanjem svijeća u Kiseljaku, kod Zvornika, obilježeno je danas 26. godina od zločina koji su počinili muslimani iz mjesta Vitinica i Kovačići, kada su mučki upali u selo Kiseljak kod Zvornika, te ubili šest i ranili trojicu mještana Kiseljaka.

Nakon parastosa, koji je služen u kiseljačkoj crkvi posvećenoj Svetom velikomučeniku Georgiju, porodice su na mjesnom groblju položile cvijeće i prislužile svijeće.

Sekretar Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Zvornik Milivoje Marković rekao je novinarima da su muslimani, nakon što su ubili Miladina Petrovića, Branka Đokića, Milana Jovića, Raju Stevića, Cvijana Petrovića i Dragu Trifkovića, zapali selo Srpsku Vitinicu i nekoliko kuća u Kiseljaku koje su se nalazile u blizini mjesta zločina.

„Nastradali mještani su bili na svojim ognjištima, muslimani su ih iznenada napali, te jednog od mještana zapalili u njegovoj vlastitoj kući, drugog zaklali, a ostale poubijali“, rekao je Marković.

Marković je naglasio da za ovaj zločin, koji je počinjen 26. maja 1992. godine, nikada niko nije odgovarao, te da još uvijek nije podignuta optužnica ni protiv izvršitelja, a ni protiv nalogodavaca ovog zločina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments