Obilježeno 20 godina postojanja i krsna slava

0

ISTOČNO SARAJEVO – Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježila je danas 20 godina postojanja i krsnu slavu – Praznik presvete Bogorodice prepodobne mučenice Teodosije Tirske.

Dekan Muzičke akademije Zoran Rakić rekao je da je danas 85 studenata dobilo diplome, od čega 47 na prvom ciklusu po novom nastavnom planu, 17 kandidata po starom nastavnom planu, 18 mastera i tri magistra.

Rakić je naglasio da su tokom 20 godina postojanja Muzičke akademije diplomirala 494 studenta, zvanje stekla 74 magistra umjetnosti i 36 mastera umjetnosti.

On je rekao da su danas najboljem studentu dodijelili nagradu „Vojin Komadina“, kao i zahvalnice, priznanja i pohvale.

„Ovo je 20 godina rada Muzičke akademije i trudimo se da se što češće predstavimo javnosti organizacijom koncerata, umjetničkih i muzičkih dešavanja“, istakao je on.

Rakić je naglasio da će proslavu 20 godina postojanja obilježiti nizom aktivnosti tokom cijele godine, a završiće koncertom 4. novembra, na dan kada je 1994. godine održan prvi čas na Muzičkoj akademiji.

Prodekan za umjetnost Valentina Dutina istakla je da su studenti Muzičke akademije u proteklih 20 godina dobili mnogo priznanja na međunarodnim i svjetskim takmičenjima.

„Možemo da se pohvalimo i radom Odsjeka za harmoniku, koji je u ovoj godini osvojio 43 nagrade na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima“, rekla je Dutina.

Ona je podsjetila da je student Aleksandar Nikolić na takmičenju u Rusiji osvojio prvo mjesto na 64. svjetskom takmičenju iz harmonike.

Student četvrte godine Odsjeka za harmoniku Sanja Mrđa iz Banjaluke, koja je danas kao najbolji student dobila prestižnu nagradu „Vojin Komadina“, rekla je da je to za nju podsticaj za dalji rad i zalaganje.

Ona je istakla da je zahvaljujući postignutim rezultatima i prosjeku ocjena 10 stipendista Fonda „Milan Jelić“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare