Obilježeno 20 godina od smrti Predraga Lasice

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić položio je vijenac na spomenik nekadašnjem gradonačelniku Srpskog Sarajeva Predragu Lasici koji je umro na današnji dan prije 20 godina.

Predstavnici gradskog rukovodstva sa članovima porodice pokojnog Lasice svake godine, na dan njegove smrti, odaju počast kolegi i prijatelju, koji je dao veliki doprinos u stvaranju Istočnog Sarajeva.

Po završetku Odbrambeno-otadžbinskog rata, Lasica je bio predsjednik Skupštine opštine Pale, nakon čega je izabran na funkciju predsjednika Skupštine grada Srpsko Sarajevo.

Funkciju predsjednika Skupštine grada obavljao je dvije godine. Od 2000. godine imenovan je na mjesto gradonačelnika Srpskog Sarajeva i na toj funkciji ga zatiče smrt, 25. juna 2003. godine.

Lasica je bio istaknuti sportski radnik. Kao funkcioner, dao je značajan doprinos razvoju sporta u Istočnom Sarajevu. Velike zasluge mu se pripisuju za početak gradnje sportske dvorane na Palama, čiji završetak nije doživio.

Savremeni Sportsko-poslovni centar na Palama, koji je svečano otvoren u avgustu 2012. godine, njemu u čast, nazvan je „Peki“.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare