Na Palama je danas obilježeno 19 godina od nerasvijetljenog ubistva Srđana Kneževića, nekadašnjeg komandanta specijalne jedinice Vojske Republike Srpske „Beli vukovi“.

Kneževićev sin Nemanja rekao je novinarima da je porodica poslije 19 godina izgubila svaku nadu da će biti rasvijetljeno ovo ubistvo jer da je ikome bilo u interesu to bi bilo urađeno.

„Mi ćemo ostati tužni do kraja života. Bijeli vuk će živjeti sve dok je naroda i Republike Srpske, a ostalo neka ide na obraz“, istakao je Knežević.

On je dodao da su svake godine tražili bilo kakvu informaciju od institucija šta je s tim predmetom, ali je nisu dobili.

Sekretar Udruženja „Beli vukovi“ Pale Novica Kapuran izjavio je da godinama nije riješeno ovo ubistvo, da svi znaju ko je naručilac i izvršilac, a samo ne zna onaj ko treba to da riješi.

„Ovo je političko ubistvo. To je naše mišljenje i ništa drugo. Savić LJubiša zvani Mauzer došao je do određenih podataka, do DNK i sve je nađeno osim puške. Gdje se nalazi sada taj materijal, ne znamo, ali on je išao u pravom smjeru“, naveo je Kapuran.

Predsjednik Skupštine Udruženja Veterani Republike Srpske Dragan Savić rekao je da bez istine nema ni života i da, kako teku godine, raste gorčina.

„Ova počast neće nikada biti sjećanje jer je Srđan bio naš brat, drug. I mi smo jednim dijelom ubijeni sa njim“, rekao je Savić.

Polaganju vijenaca i cvijeća u Spomen-parku posvećenom Belom Vuku i njegovim poginulim saborcima prisustvovali su, osim članova porodice i prijatelja, predstavnici opštine Pale, gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo Nenad Vuković, predstavnici MUP-a Republike Srpske, Boračke organizacije i građani.

Srđan Knežević ubijen je 7. avgusta 1998. godine na Palama, ispred zgrade u kojoj je živio. U vrijeme ubistva Knežević je bio zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti /CJB/ u Srpskom Sarajevu.

Specijalna jednica „Beli vukovi“, čiji je komandant bio, formirana je 1993. godine. Za ovu jedinicu prvi put se čulo u borbama na Moševačkom brdu. Jedinica je dobila ime po tome što su ostali zavijani u mećavi na Bjelašnici.

(www.palelive.com / Srna / Foto Vasić)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare