Obilježeno 17 godina od smrti Predraga Lasice

1

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić i zamjenik gradonačelnika Danko Vučetić položili su danas cvijeće na spomenik nekadašnjem gradonačelniku Srpskog Sarajeva Predragu Lasici, koji je umro na današnji dan prije 17 godina.

Predstavnici gradskog rukovodstva sa članovima porodice Predraga Lasice svake godine na današnji dan odaju počast nekadašnjem prijatelju i saradniku, saopšteno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Predrag Lasica bio je predsjednik Skupštine opštine Pale, nakon čega je izabran na funkciju predsjednika Skupštine grada Srpsko Sarajevo.

Funkciju predsjednika Skupštine grada obavljao je dvije godine. Od 2.000. godine imenovan je na mjesto gradonačelnika Srpskog Sarajeva i na toj funkciji ga zatiče smrt, 25. juna 2003. godine.

Lasica je bio istaknuti sportski radnik. Dao je značajan doprinos razvoju sporta u Istočnom Sarajevu. Velike zasluge mu se pripisuju za početak gradnje sportske dvorane na Palama, čiji završetak nije dočekao.

Savremeni Sportsko-poslovni centar na Palama, koji je svečano otvoren u avgustu 2012. godine, njemu u čast, nazvan je „Peki“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svaka cast Pekiju pokojnom. SLAVA MU!