Obilježeni školska slava i Dan škole

0
Obilježeni školska slava i Dan škole

SOKOLAC – Srednjoškolski centar „Vasilije Ostroški“ na Sokocu obilježio je danas školsku slavu i Dan škole.

Nakon svečane akademije i prijema za predstavnike grada Istočno Sarajevo, te predstavnike političkog, privrednog i društvenog života opštine Sokolac, u prostorijama škole premijerno je prikazan kratkometražni dokumentarni film koji su snimili učesnici, uz pomoć režisera Viva-škole filma iz Sarajeva.

Koordinator ovog projekta za Srednjoškolski centar na Sokocu profesor Suzana Pržulj rekla je Srni da je riječ o projektu „Od ideje do realizacije“ čiji organizator Viva film iz Sarajeva.

„U snimanje dokumentarnog filma kroz teorijske i praktične radionice bilo je uključeno 15 učenika ove škole. Rezultat tog rada je desetominutni dokumentarni, turističko-propagandni film pod nazivom `Tragom zavičaja`“, kaže Pržuljova i dodaje da je producent filma Srednjoškolski centar Sokolac.

Prema njenim riječima, sokolački srednjoškolci će se ovim filmom predstaviti na Viva omladinskom festivalu dokumentarnog filma u Sarajevu 15. septembra.

Na akademiji u Parohijskom domu na Sokocu članovi dramsko-recitatorske sekcije Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ prikazali su srpsku istoriju kraćim glumačkim izrazima i recitacijama o poznatim istorijskim ličnostima.

Vođa dramsko-recitatorske sekcije Ivana Mojsilović kaže da je, izrekama Miloša Obrenovića, Karađorđa, Vuka Karadžića, Dositeja Obradovića i Nikole Tesle, u najkraćem iskazana vjekovna borba Srba za slobodu.

Direktor Srednjoškolskog centra „Vasilije Ostroški“ Miroslav Maksimović podsjetio je da ova obrazovne ustanova postoji već 57 godina.

„Srednja škola na Sokocu osnovana je 1961. godine kao Gimnazija, a od 2013. nosi naziv Srednjoškolski centar `Vasilije Ostroški`. Škola trenutno, zajedno sa područnom na Han Pijesku, ima 410 učenika“, naveo je Maksimović.

On je dodao Srednjoškolski centar planira da u narednu školsku godinu upiše 115 do 120 učenika.

Od projekata u kojima su učestvovali sokolački srednjoškolci, Maksimović je izdvojio izuzetno dobre rezultate učenika na nedavno održanom regionalnom takmičenju u atletici.

Svečanoj akademiji povodom školske slave i Dana škole prisustvovali su i predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić, njegov zamjenik Miroslav Divčić i predsjednik Skupštine opštine Sokolac Bojana Marković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments