Obilježeni Dan Republike i krsna slava

0

SOKOLAC – Organizovanjem prijema za predstavnike političkog, privrednog, vjerskog i kulturnog života, u opštini Sokolac obilježen je 9. januar – Dan i krsna slava Republike Srpske.
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić rekao je na sinoćnjoj svečanosti da je važno sagledati kojim putem ide Srpska.

„Trebalo bi da vidimo gdje se nalazimo i da svi radimo kako bi našoj djeci bilo bolje“, naveo je Bosić.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić istakao je da je Dan Srpske ove godine obilježen u mnogim gradovima i opštinama, uz prisustvo velikog broja građana.

„Ovo nije nikakva politička akcija, niti inat. Ovo je potreba da se Dan Republike obilježi dostojanstveno, onako kako Srbi obolježavaju svoje značajne datume“, rekao je Savčić.

Načelnik opštine Milovan Bjelica podsjetio je na svečanosti da su od nastanka Srpske protekle 24 godine, a da borba za Republiku još traje.

„Nema slobode na poklon, ona mora da se čuva, a to podrazumijeva stalnu borbu.Samo oni narodi koji su toga svjesni, imaju slobodu“, istakao je Bjelica.

Prijemu su, između ostalih, prisustvovali i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, ministar bezbjednosti u BiH Dragan Mektić i načelnici susjednih opština.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare