Obilježena krsna slava vrtića „Patrijarh Pavle“

0
Dječiji vrtić
Dječiji vrtić "Patrijarh Pavle"

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Vjerskim obredom, lomljenjem slavskog kolača i prigodnim programom najmlađih, nedavno otvoreni dječiji vrtić „Patrijarh Pavle“ u Istočnom Novom Sarajevu skromno je, prvi put, obilježio svoju krsnu slavu – Svete mučenice Vjera, Nada i LJubav i majka im Sofija.

Starješina Hrama Svetog Vasilija na Veljinama, protojerej Danilo Dangubić rekao je nakon slavskog obreda da je ova ustanova danas najtopliji dom u Istočnom Sarajevu u kojem su sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve i goste „okupila dječica koja su sabrana u ime Božije i njihovih zaštitnica – Vjere, Nade, LJubavi i majke im Sofije, i u ime djeceljubivog čovjeka – patrijarha Pavla“.

„Neka je blagosloven ovaj dan. Zaista je čast danas biti na ovom mjestu, slaviti sa ovim divnim domaćinima od kojih nema boljeg. Neka je blagosloven svaki pokret vaših ruku od danas i u sve dane vašeg života i neka je blagosloveno sve ono što budete ovde učili ovu djecu“, poručio je protojerej Dangubić.

On je poželio da su uvijek sa djecom molitve Svete Vjere, Nade i LJubavi i majke im Sofije i da ih čuva patrijarh Pavle.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić istakao je da se danas obilježava slava koja promoviše sve što je potrebno da bi živjeli po načelima hrišćanstva i pravoslavlja.

„Danas obilježavamo krsnu slavu – Vjeru, Nadu i LJubav, tri riječi koje nam svima trebaju svaki dan. Mi smo se odlučili da ove, a i narednih godina, slavu prilagodimo načelima po kojima je živio onaj čije ime obdanište nosi, patrijarh Pavle“, istakao je Ćosić.

Ćosić je ocijenio da je današnje obilježavanje krsne slave vrtića prikladno uzrastu djece i načelima koje treba da promoviše ova ustanova, kao i onome šta je i kako je radio patrijarh Pavle.

On je izrazio nadu da će djeca iz ovog vrtića ponijeti najljepše uspomene iz najranijeg perioda svog života i da će uz pomoć njihovih vaspitača postati dobri ljudi.

Vršilac dužnosti direktora vrtića „Patrijarh Pavle“ Maja Pandurević rekla je da se danas prvi put, na skroman i jednostavan način, obilježava krsna slava vrtića koji je su 2. septembra otvorili NJegova svetost patrijarh srpski Irinej, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović, uz prisustvo gradskih i lokalnih zvaničnika.

Vrata vrtića „Patrijarh Pavle“ za mališane iz Istočnog Sarajeva zvanično su otvorena 4. septembra, a njegove usluge trenutno koristi njih 85.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare