Obilježena krsna slava opštine

0
Obilježena krsna slava opštine

ROGATICA – Opština Rogatica danas je obilježila svoju krsnu slavu – Preobraženje Gospodnje, a načelnik opštine Milorad Jagodić poručio je da opštinske vlasti pokušavaju realizovati brojne projekte kako bi Rogaticu učinili boljom za život.

Nakon Svete liturgije u Crkvi Svete Trojice, koju je služilo lokalno sveštenstvo, litija je obišla oko hrama na čelu sa barjacima i ikonama i kretala se Ulicom Srpske sloge do zgrade Skupštine opštine.

Ispred spomen-kapele za 290 poginulih boraca u odbrambeno-otadžbinskom ratu sa područja ove opštine, delegacija opštine položila je vijenac, a u zgradi Skupštine opštine prelomljen je slavski kolač.

Načelnik Jagodić rekao je novinarima da ovih dana provode aktivnosti na popravci seoskih puteva, kao i na izgradnji vodovoda Borike-Stjenice na području ove opštine.

Prema njegovim riječima, radi se obilaznica koja će biti u sastavu brzog puta, a Firma “Mraz”, koja je ovdje trebala da otvori jednu tekstilnu fabriku, trebalo bi da zaposli 50 radnika.

Jagodić je istakao da bi u Drvnoj industriji “Sjemeć”, koja je već drugi put prodata na tržištu, trebalo da bude otvorena fabrika peleta gdje bi se zaposlio više novih radnika.

On je rekao da uređuju fasade na stambenim objektima, a radi se i na rekonstrukciji ulične rasvjete.

“Ovih dana se realizuje izgradnja druge faze bazena, a radi se i na modernizaciji sportskih sadržaja igrališta za košarku i rukomet, na presvlačenju terena asfaltom. U planu je izgradnja tartan staze na sportskom stadionu, a planirana je izgradnja sportske dvorane. Radiće se na izgradnji šetališta pored sportskog centra”, rekao je Jagodić.

On ističe da je u planu i zamjena stolarije na zgradi Skupštine opštine, rekonstruisan je sistem grijanja, biće urađena nova fasada i zamijenjen krov, a proširuje se i obdanište kojem se mijenja krovna konstrukcija.

“Ovih dana se rješava problem grijanja u Domu zdravlja, na Srednjoškolskom centru je zamijenjena stolarija u starom i novom dijelu škole, a ostao je dio fasade da bude zamijenjen. U sve ove projekte bi trebalo uložiti više miliona KM, jer sama izgradnja dvorane iznosiće oko 1,7 miliona KM, izgradnja druge faze bazena oko 500.000 KM, tartan staze oko 400.000 KM, rasvjete oko 40.000 KM i drugo”, rekao je Jagodić.

Krsnoj slavi su prisustvovali predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, načelnik opštine Pale Boško Jugović, načelnik opštine Trnovo Dragomir Gaković i drugi gosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments