Obilježena krsna slava jedinice

0

Članovi Udruženja „Beli vukovi“ obilježili su danas krsnu slavu Svetog Trifuna i 17. godišnjicu od formiranja Specijalne jedinice Vojske Republike Srpske (RS) „Beli vukovi“. U crkvi Uspenja presvete Bogorodice na Palama služen je parastos za poginule borce, te položeni vijenci i cvijeće na Centralnom spomen-obilježju i Spomeniku komandantu te slavne jedinice Vojske RS Srđanu Kneževiću.

Generalni sekretar Udruženja „Beli vukovi“ Goran Veljić izrazio je zadovoljstvo što je u okviru obilježavanja 17. godišnjice ove jedinice održana debata „Naše nasušne bezbjednosne potrebe“, kojoj su kao gosti prisustvovali član Koordinacionog tima Ministarstva unutrašnjih poslova RS za istraživanje ratnih zločina Simo Tuševljak i bivši rukovodilac u obavještajno-bezbjednosnim službama u RS Predrag Ćeranić.

„Ovo je prvi put da se u našoj sredini organizuje takva debata u kojoj članovi Udruženja i građani mogu da iznesu svoje viđenje bezbjednosne situcija“, rekao je Veljić Srni.

Nakon debate prelomljen je slavski kolač i priređen prigodan slavski ručak kojem su, između ostalih, prisustvovali i zvaničnici iz opštine Pale, Grada Istočno Sarajevo i Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Specijalna jednica“Beli vukovi“, sa komandantom Srđanom Kneževićem na čelu, formirana je 1993. godine.

U borbama na Moševačkom brdu prvi put se čulo za ovu jedinicu, koja je ime dobila po tome što su ostali zavijani u mećavi na Bjelašnici.

Knežević je ubijen u augustu 1998. godine ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao, u centru Pala.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=ZUnn79xfuF8&feature=player_embedded}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments