Obilježena krsna slava i dan škole

0

SOKOLAC – Učenici i nastavnici Osnovne škole „Sokolac“ prigodnim progamom obilježili su krsnu slavu i dan škole Svetog Savu.

Ponovo su tribine sportske dvorane bile ispunjene posjetiocima, koji su imali priliku da vide veoma zanimljiv program posvećen velikom duhovniku, svetitelju i prosvjetitelju Svetom Savi.

Prisutne je pozdravio direktor škole Slaviša Marić, koji izrazio zadovoljstvo što se u sokolačkoj Osnovnoj školi osjeća duh Svetog Save i što učenici i nastavnici, iz godine u godinu, prigodnim sadržajima obilježavaju veliki praznik .

Besjedu o Svetom Savi pročitala je učenica Teodora Borovčanin. Ona je istakla da je Sveti Sava učio svoj narod, posebno mlade, čestitosti, skromnosti, postojanosti, vrednoći i radosti, svim moralnim vrijednostima. Umjesto predrasuda, rasprostirao je svjetlost Jevanđelja, a umjesto surovosti, isticao je ljubav.

Bila je ovo prilika da se uruče nagrade osnovcima koji su pisali literarne i radili likovne radove posvećene životu i djelu Svetog Save. Prva nagrada za literarni rad pripala je Sari Kalkan, druga Anđeli Kovačević, a treća Nikolini Parlić. Prvu nagradu za likovni rad osvojila je Kristina Samardžija, drugu Milica Mirić, a treću Bane Biljić.

Publika je čula zanimljive recitacije osnovaca, čiji je sadržaj vezan za žitije Svetog Save. Naravno, u programu je bilo i muzičkih numera. Zavidno umijeće pokazali su mladi plesači- članovi Plesnog studija „Orion“ i najmlađi ansambli Kulturno-umjetničkog društva „Romanijska luča“, koje je publika nagradila snažnim aplauzom.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare