Obilježena krsna slava društva „Soko“

0
Obilježena krsna slava društva

VIŠEGRAD – Srpsko sokolsko društvo „Soko“ Dobrun obilježilo je danas krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog.

Obred lomljenja slavskog kolača obavio je arhimandrit Jovan Gardović u manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada.

Na svečanosti su dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim autorima kratkih priča prispjelim na treći konkurs Društva „Soko“ za kratku priču o temi „Krsna slava u mom zavičaju“.

Prvo mjesto osvojio je Lazar Vučićević iz Obrenovca za priču pod nazivom „Dva noža, četiri kolača“, drugo mjesto pripalo je Branku Pjeviću iz Istočnog Sarajeva za priču „Blaženica“, a treće Veliboru Veličkoviću iz Sjenice.

Predsjednik Srpskog sokolskog društva „Soko“ Slavko Heleta rekao je da je ovo godišnji skup sokolskog društva na kome se sumiraju rezultati između dvije slavske godine.

Na svečanosti su nastupili i članovi dramske sekcije Društva „Soko“ nakon čega su uručene zahvalnice i priznanja istaknutim članovima i prijateljima, kao i opštini Višegrad kao stalnom finansijeru.

Srpsko sokolsko društvo „Soko“ okuplja oko 200 članova, najvećim dijelom mladih, a svoje aktivnosti sprovodi kroz sedam sekcija u oblasti sporta, kulture i informisanja, kao i njegovanja narodne tradicije i duhovnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments