Obilježena krsna slava Doma zdravlja

0

VIŠEGRAD – Dom zdravlja u Višegradu proslavio je danas krsnu slavu – Svete Kozmu i Damjana, a činu lomljenja slavskog kolača prisustvovali su direktor Doma zdravlja LJubiša Škipina, kao i mnogi drugi zvaničnici sa ove opštine.
Čin lomljenja slavskog kolača obavio je sveštenik Aleksandar Topalović koji je višegradskim medicinarima poželio što bolje uslove za rad, ali i što manje posla, kao i da uz Božiji blagoslov ovu ustanovu složno i jedinstveno sačuvaju, da održe posao dostojanstvenim i punim ljubavi.

„Vi ste potomci preteča koje danas pominjemo i kojima se molimo da u vašem radu budu na pomoći, da isto kao što su oni pomagali u prošlim vremenima, da i vi danas činite uspješno najsvetiju dužnost pomažući ljudima“, rekao je u prigodnoj besjedi sveštenik Topalović.

Direktor Doma Zdravlja LJubiša Škipina rekao je da su Sveti Kozma i Damjan od Gospoda naslijedili dar da iscjeljuju oboljele.

„Mi tako, slijedeći njihovu tradiciju i radeći na njihovim djelima, imamo mogućnost da pomažemo ljudima u raznim bolestima. Naše profesija je najhumanija. Pomažući drugima, bez obzira na požrtvovanje, zdravstveni radnici su zaboravljeni od ovog društva i zato bi trebalo zajedno svi da radimo da bi bio poboljšan položaj zdravstvenih radika“, rekao je Škipina.

On je napomenuo da je obilježavanje krsne slave u Domu zdravlja ove godine mnogo skromnije nego prethodnih godina, a da je to sve posljedica finansijske situacije sa kojom se Dom Zdravlja suočava.

„Moje mišljenje je da u zdravstvu nema viška radnika, jer mi imamo kapacitete i mogu slobodno reći da postoji potreba za još novih radnih mjesta“, dodao je Škipina.

U Domu Zdravlja Višegrad trenutno je zaposleno 66 radnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare