Obilježena krsna slava boraca

0

Parastosom poginulim borcima Vojske Republike Srpske /VRS/, svetom arhijerejskom liturgijom i lomljenjem slavskog kolača boračke organizacije Istočnog Novog Sarajeva i Pala obilježile su juče krsnu slavu – Mitrovdan. Predstavnici Boračke organizacije, opštine Pale, SUBNOR-a i Crvenog krsta Republike Srpske (RS) položili su vijence na spomen-obilježje poginulim borcima VRS tog kraja. „Obilježavanjem krsne slave Boračke organizacije RS, prisjetili smo se naših boraca koji su svoje živote dali za RS, ali i ratnih vojnih invalida i svih boraca koji su učesvovali u stvaranju RS“, rekao je Srni predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina. On je istakao da je obaveza Boračke organizacije RS i organa vlasti u Srpskoj da se vodi briga o porodicama poginulih boraca.

„Boračka organizacija RS i Vlada RS uspješno provode projekat potpunog stambenog zbrinjavanja boračke populacije. Imamo dogovor sa predsjednikom Vlade RS Miloradom Dodikom da se, bez obzira na sve poteškoće, taj projekat mora dovesti do kraja“, dodao je Parađina.

On je naglasio da se mora ubrzati program zapošljavanja demobilisanih boraca VRS. Predsjednik Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Predrag Trapara rekao je da se obilježavanjem Mitrovdana preživjeli pripadnici VRS prisjećaju svojih drugova koji su živote dali za Srpsku. On je istakao su predstavnici Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo danas posjetili porodice poginulih boraca i uručili im prigodne poklone.
Trapara je naglasio da se na području opštine Istočno Novo Sarajevo, uz pomoć Vlade RS, uspješno provodi projekat stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i da će u narednim danima ovoj populaciji biti uručeni ključevi šest stambenih jedinica. On je izrazio nadu da će i u narednom periodu Vlada RS i vlasti u lokalnoj zajednici voditi brigu o boračkoj populaciji i porodicama poginulih boraca.

(sarajevo-rs.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare