Obilježen Svjetski dan turizma

0

ZVORNIK – Turistička organizacija opštine Zvornik i učenici Turističke škole ove opštine organizovali su danas akciju čišćenja obale rijeke Drine, povodom 27. septembra – Svjetskog dana turizma.

 

“Želimo da podignemo svijest, ne samo sugrađanima, nego i učenicima koji će biti budući turistički radnici, da više čuvaju svoju okolinu i štite ono što imamo”, rekla je LJiljana Toholj iz zvorničke Turističke organizacije.

 

Ona je navela da se Svjetski dan turizma ove godine obilježava pod sloganom “Turizam i vode, štitimo zajedničku budućnost”.

 

Toholjeva je dodala da su u drugom dijelu programa obilježavanja Svjetskog dana turizma večeras na gradskom šetalištu učestvovali učenici i profesori Osnovne muzičke škole, članovi Pozorišta mladih i Slikarske radionice “Paleta”.

 

“Koncerte su na četiri lokacije na šetalištu održali učenici naše muzičke škole `Vojin Komadina`, glumci su performans uljepšali šetajući u kostimima, dok je `Paleta` raširila svoja djela na deset metara velikim platnima”, istakla je Toholjeva.

 

Ona je navela da su učenici Gimnazije i Srednje stručne škole “Petar Kočić”, smjer turizam, dijelili građanima platnene kese, jer je tendencija da se dosadašnje plastične kese povuku iz prometa.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments