Obilježen Svjetski dan snijega

0

Svjetski dan snijega na Jahorini je obilježen takmičenjem u veleslalomu više od 100 osnovaca sa područja grada Istočno Sarajevo.
Prvo mjesto i nagradu ski-kacigu osvojila je Katarina Šarenac, drugo mjesto Vuk Bjelica, dok je treći bio Marko Bakmaz.

Igor Gordić iz Olimpijskog centra rekao je novinarima da Svjetski dan snijega obilježavaju treću godinu, a da se to danas čini u 45 zemalja na 363 registrovane lokacije, od kojih je jedna i Jahorina.

Gordić je naveo da je ski-kaciga simbolična nagrada jer time žele da skrenu pažnju svim skijašima i borderima da je sigurnost na prvom mjestu.

Prema njegovim riječima, za najmlađe je danas omogućen popust na ski-karte od 50 odsto, dok će popust na sve ski-karte od 20 odsto važiti od sutra do petka, 24. januara, a od 30 odsto od 27. do 31. januara.

Gordić je naveo da će 25. januara u 14.00 časova biti održana druga Apres ski-žurka sa „Amadeus bendom“, nakon koje će uslijediti Ski-demo šou.

On je podsjetio da je Olimpijski centar „Jahorina“ 4. decembra prvi pustio u rad skijalište i da su zabilježili više od 650.000 zimskih vožnji, kao i povećanje broja skijaša i prometa za 50 odsto.

„Zahvaljujući vještačkom osnježavanju i odličnom planiranju menadžmenta Olimpijskog centra, tendencija je da ova sezona postigne najsjajnije rezultate i premaši sve rekorde“, naglasio je Gordić.

Učesnik trke Vera Petković iz Osnovne škole „Petar Petrović NJegoš“ iz Istočnog Sarajeva rekla je da već pet godina skija i da je danas tu puno njenih drugara, jer vole Jahorinu.

(www.palelive.com/Srna)