Obilježen Međunarodni dan djeteta

0
Obilježen Međunarodni dan djeteta

Učenici prvog razreda Osnovne škole „Pale“ na Palama danas su kreativnom radionicom obilježili Međunarodni dan djeteta.

Direktor Osnovne škole „Pale“ Aleksandar Rajić rekao je da su na ovaj način željeli da skrenu pažnju javnosti da se više uključi u borbu protiv bilo kojeg oblika zlostavljanja ili nasilja, kao i da se preventivno djeluje da bi se na što bolji način obezbijedila prava učenika.

Rajić je naglasio da je Međunarodni dan djeteta obilježen nizom aktivnosti, te da ova škola, koju pohađa 820 učenika, ima veliku podršku nevladinih organizacija, kao i načelnika opštine Boška Jugovića.

Učiteljica u ovoj školi Maja Cicović istakla je da u okviru nastavnog plana i programa, te kroz različite aktivnosti i kreativne radionice upućuju djecu na njihova prava.

„Kao što znamo da je porodica veoma značajan faktor u odrastanju djece, tako i škola predstavlja važan faktor za život i razvoj svakoga djeteta. Nastojimo da kroz radionice djecu upoznamo o njihovim osnovnim pravima – pravu na ljubav, školovanje, igru i mišljenje“, dodala je Cicovićeva.

Učenica prvog razreda Anica Gračanin kaže da je na kreativnoj radionici nacrtala djecu koja imaju ista prva bez obzira na to kako izgledaju, među kojima su pravo na školu, igru i liječenje.

Generalna skupština UN ustanovila je 1954. godine Međunarodni dan djeteta koji se obilježava 20. novembra da bi se promovisala interakcija i razumijevanje među djecom, njihova dobrobit u svijetu, te radi skretanja pažnje javnosti na obaveze društva prema djeci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se djeca suočavaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare