Obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

0

ZVORNIK – Šahovskim susretima i prijemom kod zamjenika načelnika opštine Zvornik Bojana Ivanovića, lokalna Organizacija slijepih obilježila je Međunarodni dan bijelog štapa.
U ovim susretima učestvovali su i članovi udruženja slijepih iz Istočnog Sarajeva, Vlasenice, Bijeljine i Loznice.

Predsjednik zvorničke Organizacije slijepih LJubinko Rebić rekao je da su na prijemu upoznali zamjenika načelnika opštine sa radom Organizacije, mogućnostima i potrebama, kao i o teškom materijalnom položaju u kojem se slijepi nalaze.

„Ovo je bila prilika da predstavnici slijepih iz sjeveroistočnog dijela Republike Srpske ukažu na težak položaj slijepih i potrebu preduzimanja drugih metoda kako bi unaprijedili svoj društveni položaj u zajednici“, rekao je Rebić.

Ivanović je rekao da budžetska sredstva namijenjena za rad ove organizacije iznose 7.000 KM i da su veća nego prethodne godine, te najavio povećanje sredstava u narednoj godini.

„Opština pomaže rad Organizacije slijepih i tako će biti i ubuduće. Izdvajanje iz budžeta biće veće u narednoj godini, ali to neće biti mnogo značajnije jer se mi, prije svega, još bavimo sanacijom poplava i klizišta koje su područje zvorničke opštine zadesile 2014. godine“, naveo je Ivanović.

Prijemu je prisustvovao i potpredsjednik Saveza slijepih Republike Srpske Jovica Mijatović koji je zahvalio rukovodstvu lokalne uprave na prijemu čime su, kako je ocijenio, pokazali da imaju razumijevanja za rad ove organizacije.

U prostorijama Narodne biblioteke i muzejske zbirke Zvornik održani su šahovski susreti slijepih šahista i predstavnika lokalne samouprave.

Rebić je rekao da su šahovski susreti organizovani s ciljem predstavljanja mogućnosti slijepih i integrisanja u društvenu zajednicu.

On je podsjetio da Organizacija slijepih posjeduje u Narodnoj biblioteci odjeljenje – Audio Braj čitaonicu, opremljenu za potrebe slijepih iz regije Birač.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare