Obilježen Dan Republike Srpske

0

FOČA – Dan Republike Srpske, 9. januar, u Foči je obilježen služenjem parastosa poginulim borcima Vojske Republike Srpske na gradskom groblju Božovac, obilaskom Spomen-sobe u Gradskom muzeju, prisluživanjem svijeća i polaganjem cvijeća na centralnom spomeniku palim borcima.
Na svečanom prijemu, koji je organizovan u Centru za kulturu i informisanje, zamjenik načelnika opštine Zoran Elez je podsjetio da je Srpska nastala 9. januara 1992. godine kao izraz želje i potrebe srpskog naroda za zaštitom svojih prava.

„Nastala je voljom naroda da živi u miru od svog rada na svojoj zemlji i za tu ideju živote su dali najbolji sinovi. Dan Republike Srpske je veliki praznik, koji ćemo uvijek slaviti i uvijek mu se radovati, ovo je praznik svih građana Srpske“, naglasio je Elez.

Na svečanosti je uručena nagrada Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ učenici sedmog razreda Osnovne škole „Veselin Masleša“ Tajani Kostović za najbolji literarni rad na temu 25 godina Republike Srpske.

U okviru proslave Dana Republike Srpske, večeras od 19.00 časova biće prikazan dokumentarni film „Spomenko na vječnoj straži“ posvećen Spomenku Gostiću, najmlađem poginulom borcu Vojske Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare