Obilježen Dan policije na Palama

0

Povodom 4. aprila – Dana policije danas je u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice na Palama služen parastos za 136 poginulih pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo i položeni vijenci na Centralno spomen-obilježje.

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo vijence su položili i na spomenik nekadašnjem zamjeniku načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo Srđanu Kneževiću, koji je bio i komandant specijalne jedinici Vojske Republike Srpske „Beli vukovi“.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Igor Kušić rekao je novinarima da je služen parastos i da su vijenci položeni na sva spomen-obilježja u svim organizacionim jedinicama Uprave za policajce koji su živote ugradili u temelje Republike Srpske.

On je podsjetio da je Uprava, povodom obilježavanja Dana policije, preduzela niz aktivnosti s ciljem da se 27 godina postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske /MUP/ obilježi što sadržajnije i svečanije.

„Organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, kojoj se priključilo više od 30 pripadnika Uprave. Održan je Dan otvorenih vrata za polaznike osnovnih škola i predškolskih ustanova, te koncert policijskog orkestra i turnir u malom fudbalu“, naveo je Kušić.

Prema njegovim riječima, policijski službenici opredijeljeni su da u narednom periodu imaju što bolju saradnju sa građanima sa ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo.

Kušić je naveo da u ovoj upravi rade na tome da saradnja sa građanima i drugim institucijama bude unaprijeđena.

On je čestitao svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske i njihovim porodicama Dan policije, sa željom da ih zdravlje služi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare