Obilježen Dan i krsna slava opštine

0

VLASENICA – Liturgijom u hramu Svetih apostola Petra i Pavla, koju je služio NJegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom, te svečanom sjednicom Skupštine opštine, u Vlasenici je danas obilježen Petrovdan, Dan i krsna slava ove opštine.
U obraćanju prisutnima, predsjednik Skupštine opštine Aćim Todorović rekao je da je lokalna vlast u prethodnoj godini ostvarila dobre rezultate u ispunjavanju zakonom predviđenih zadataka, spominjući usvajanje Statuta opštine i Poslovnika o radu.

„Uredno smo ispoštovali sve planirane aktivnosti iz domena rada Skupštine“, rekao je Todorović.

Načelnik opštine Dragoslav Todorović izrazio je nadu da će u narednom periodu doći do rasta privrednih aktivnosti.

„Svjesni smo vremena u kojem živimo i privređujemo, koje je bremenito različitim problemima. I pored toga, naša obaveza je da ovu opštinu zajedno vodimo u svjetliju budućnost“, rekao je Todorović.

Predstavnik delegacije bratske opštine Gornji Milanovac Vladimir Jovanović rekao je da je građane ove dvije opštine zbližila i zajednička istorija.

„To su kosti naših predaka, naših ratnika Šumadijske divizije drugog poziva, koje leže ovdje, na Ružinoj Vodi“, rekao je Jovanović.

Na sjednici su dodijeljene plakete preduzećima, organizacijama, institucijama i pojedincima koji su u protekloj godini svojim radom doprinijeli razvoju i ugledu opštine Vlasenica, a potom je obavljeno lomljenje slavskog kolača.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare