Obilježen Dan Ekonomskog fakulteta

0

Ekonomski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježio je danas Dan fakulteta, 61 godinu postojanja i 21 godinu rada u Republici Srpskoj.

Dekan Ekonomskog fakulteta LJubiša Vladušić rekao je da su danas uručena priznanja i nagrade najboljim studentima, nastavnicima, saradnicima i vannastavnom osoblju.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/ekonomski_fakultet_promocija_28_11_2014/] width=[54] height=[54] title=[Ekonomski fakultet promocija 28.11.2014.] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

On je dodao da su danas promovisani 17. generacija diplomiranih ekonomista, 14. generacija magistara ekonomskih nauka i prva generacija magistara ekonomije.

„Čast mi je što danas mogu da promovišem 180 diplomiranih ekonomista, osam magistara ekonomskih nauka i 10 magistara ekonomije, koji su studije drugog ciklusa okončali po novom programu“, istakao je Vladušić.

Vladušić je naveo da je danas otvoren i Klub prijatelja Ekonomskog fakulteta koji čine predstavnici institucija, ustanova, te javnih i privatnih preduzeća koji su pomogli razvoju fakulteta i doprinijeli unapređenju naučno-nastavnog procesa ove visokoškolske institucije.

Videna Cicović kaže da je ona prva generacija magistara ekonomije i da planira da nađe posao, a onda da nastavi doktorske studije. „Nadogradnja znanja je najbitnija i nikada ne treba da se stane sa usavršavanjem“, rekla je ona i dodala da je u ekonomiji posebno zanima marketing koji nije shvaćen na ovim prostorima, ali se nada da će se i to u narenom periodu popraviti.

Diplomirani ekonomista Aleksandra Kovačević rekla je da joj ova diploma znači mnogo i da se nada da će je što prije unovčiti kroz svoj rad.

„Bitno je da smo na ovom fakultetu, zahvaljujući našim profesorima, stekli veoma dobra znanja. Moji planovi su da nastavim dalje i trenutno sam na master studiju na drugom ciklusu“, kaže ona i dodaje da se nada da će joj svako naredno nadograđivanje znanja biti korisno.

U umjetničkom dijelu svečanosti nastupili su studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Ambasador Slovačke u BiH Jan Pšenica u holu fakulteta otvorio je izložbu slika posvećenu svetim Ćirilu i Metodiju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare