Obilježen Dan borca

0

ZVORNIK – Polaganjem vijenaca na spomenik poginulim borcima u Drugom svjetskom ratu, predstavnici zvorničkog SUBNOR-a obilježili su 4. jul – Dan borca.

Cvijeće su položili i načelnik opštinskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Željko Smiljanić sa predstavnicima opštinske Organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Boračke organizacije i Udruženja ratnih vojnih invalida.

Predsjednik zvorničkog SUBNOR-a Neđo Lukić rekao je da je Dan borca veoma značajan praznik za članove ove organizacije i njihove potomke.

„Položili smo vijenac na spomenik podignut za 75 boraca koji su dali svoje živote za oslobođenje Zvornika u Drugom svjetskom ratu. Na taj način odajemo im dužno poštovanje“, rekao je Lukić.

On je dodao da obilježavanjem značajnih datuma i praznika iz Drugog svjetskog rata preživjeli borci i njihovi potomci njeguju tekovine Narodnooslobodilačke borbe koja je vođena protiv fašizma.

Borci NOR-a u toku dana vijence će položiti i na spomenike poginulim borcima Drugog svjetskog rata u Drinjači, Pilici, Kozluku i Osmacima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare